Üdvözöllek a világomban! Az autós vágyaim túltengő világában, ahol szeretnék minőségi fotókkal és videókkal hozzátenni az általam olyannyira tisztelt autós kultúrához. Kezdjük el!

Nem túl egyedi cím, nem igaz? Ez az a két szó, amit a WordPress automatikusan generál, amikor elkészíti egy új weblap első bejegyzését. Akkor mégis miért tartottam meg? Csupán azért, mert ennél jobban magam sem tudnám kifejezni, amit most érzek: egy blog írásával magam is kitárulkozok a világ felé. Nagy felelősség, közben mégis nagy megkönnyebbülés is ez. Pont ez az a kettős érzés, amitől szép dolog az írás, vagy éppen a fotózás, videózás. Jól esik őszintén, sallangmentesen, különböző megjelenítési módokon át kiadni magamból az autózással kapcsolatos gondolataimat, amiket már három éves korom óta gyarapítok és alakítgatok magamban, ekkor voltam ugyanis először autóversenyen, az akkori Budapest Rallye-n. Még VFTS tetőn is ültem ám. Tényleg! Minden az autósporttal kezdődött számomra, és valahogy mindig oda is kanyarodok vissza, csakúgy, mint az autóipar. De erről majd később.

elsoanyag2

Sűrű volt az elmúlt egy év. No, nem olyan értelemben sűrű, mint az azt megelőző időszak. Autós újságíróként rohamtempóban szívtam magamba az autóipar különleges és végeláthatatlan világát. Beugrottam a mélyvízbe, ahogy mondani szokás: sajtóutak, minden héten új tesztautók, de hirtelen ott találtam magam, hogy nem élem át, amit át kell – én egy GT-R-ben száguldok előre, az élet pedig egy másik dimenzióban teszi ugyanezt. Ideje volt leülni, lenyugodni, és gondolkodni. Az elmúlt egy év tehát inkább legbelül volt sűrű. Merre tovább, mi a helyes út? Miként adhatnám át az én autós világomat, amiben – hála nekik! – számtalan hasonló beállítottságú barát kísér az utamon?

Fotózás! Ez lesz az! A képalkotás, a pillanat megörökítése, ami születésem óta belengi életemet. Ennek köszönhetem az autószeretetemet, a legtöbb barátot, sőt, még a szerelmemet is. Nem véletlen tehát, hogy a blogon különösen nagy hangsúlyt szeretnék fektetni a fotókra.

elsoanyag_3

Miért kezdek blogolni? Szeretném kiadni magamból írások és fotók formájában, amit érzek az autók iránt, ezzel közös gondolkodásra invitálni és összetartani az autókat szerető és tisztelő közösséget, és persze magunkhoz invitálni azokat is, akik csak félszemmel kacsintgatnak ezen “furcsa” szubkultúra felé. Naná, mi autóbuzik furcsák vagyunk: bármilyen mély beszélgetés közepébe belenyögjük, hogy “uh, hallottad mekkorát fingott a DSG?”, vagy képesek vagyunk félreállni levegő után kapkodva bármilyen ritka japán belpiacos gép látványa után. Talán nem egyszerű megérteni minket, én viszont azon leszek, hogy megmutassam ennek az izgalmas, folyamatosan fejlődő, és számtalan vidám élménnyel tömött világ legszebb oldalán, hangsúlyt fektetve a fotókra.

Vannak vágyaim! Ahogy mindenkinek. Csak nekem szinte mindegyik az autókkal kapcsolatos… Tudom-tudom, mindegy, már kezdek vele megbarátkozni. Tanultabb sorstársaim szerint az autóbuziság amúgy is gyógyíthatatlan. Ez van, ezt már a sírig viszem magammal, de akkor legalább miért ne váltsam valóra az álmaimat? Nem elérhetetlenek ám ezek, viszont sok van. Nagyon sok. És egyre több.

Készítettem hát egy bakancslistát! Néha bővül, néha pedig fülig érő szájjal húzok le róla egy-egy tételt. Egy biztos: minden egyes elemét szeretném valóra váltani. Kezdjük el! Velem tartasz? Jó móka lesz!

Helló Autós Világ!

elsoanyag4


 

Vélemény, hozzászólás?