A mai tesztnappal hivatalosan is kezdetét vette az idei Szilveszter Rallye, a hazai autósport közkedvelt évzáró versenye.

Ma még a felkészülésé és az adminisztratív átvételé volt a főszerep, de holnap, azaz december 28-án már élesben vág neki 234 nevező a 2022-es Szilveszter Rallye 56 kilométeres versenytávjának. Ráadásul a kilátogatók minden eddiginél több kategóriát láthatnak majd a gyorsaságikon. Egyrészt már nevezhettek 18 évnél fiatalabbak is, másrészt lesz regularity és veterán kategória is – természetesen a modern versenyautók mellett, amikből idénre is jutott szép számmal.

Ugyanis a nevezők között van például Schubert István, aki egy tavalyi fejlesztésű, egykor gyári színekben induló Ford Fiesta WRC-vel nevezett, de R5, vagyis ma már Rally2 fronton is lesz újdonság, hiszen Puskádi Jánosék elsőként hozták el hazánkba az új generációs Skoda Fabia raliautót. Természetesen mi sem bírtuk sokáig és már a tesztnapra kimentünk, hogy együtt csodálkozzunk rá mennyit fütyürészik az új Fabia Rally2.

Érdemes tehát december 28-29 között ellátogatni a Hungaroringre, hiszen reggel 9-től egészen este 6-ig nyomják a gyorsaságikat. Érdemes ugyanakkor számolni a belépővel, ami elővételben 3500 forint, míg a helyszínen 4000 Ft. Ma szeles, de kellemes idő volt a Hungaroring környékén, és az elkövetkezendő napokra is szép időt jósolnak. Így hó ugyan nem lesz, tempós autózás viszont annál inkább.