Közeledik az időpont! Két nap múlva már az osztrák autópályán hajtunk a német autók paradicsoma felé. Hogy mivel? Az hamarosan kiderül!

Ahogy beindult az autós szezon, úgy lett egyre kevesebb időm foglalkozni a bloggal, pedig minden egyes nap gondolok rá. Annyira sűrű lett az élet, hogy csak most eszméltem rá: 2 nap múlva mi már a Wörthi-tó mellett szívjuk magunka a benzin és gázolaj aromákat. Igen, felfoghatatlan, de már alig pár óra választ el attól, hogy a bakancslistámról lehúzzam a Wörthersee Festival előhetének fergeteges hangulatát. Ahogy egyébként az egész német autó találkozó léte felfoghatatlan magyar fejjel.

Létezik a Földön egy hely, ahová csak azért gyűlik össze ennyi ember, hogy kiüljön egy horgászszékre az út mellé, és az autókat csodálja. Ennél csodálatosabbat egy autóbuzi el sem tud képzelni. Hiszen nem az a csoda, hogy ennyi ember össze tud gyűlni random helyeken és rögtönzött találkozókat hívnak életre, hanem pont az a tény, hogy mindezt az AUTÓK MIATT teszik. Mostanában nagyon sokat gondolkozom rajta, hogy miért lett az általunk annyira tisztelt és szeretett autózásból egy megfeneklett hajó, amit már csak kevesen próbálunk újra vízre bocsájtani, azonban újra látom azt a reménysugárt, amikor a Wörthersee Festivalhoz hasonló eseményről hallok. Egyszerűen jó érzés, hogy van más is, akit az autók puszta látványa kikapcsol.

Azon is gondolkoztam, hogy miért ez a fene nagy lelkesedés bennem az eseménnyel kapcsolatban, attól függetlenül, hogy imádom a német autók. Aztán rá kellett jönnöm, hogy egyszerűen azért, mert jó valahova tartozni, és olyanokkal eltölteni az időt, akik hasonló mentalitásúak és beállítottságúak. Bár az évek során én is sok mindenen átmentem, a tuningvilág iránti érdeklődésem kissé csappant, viszont Európa legigényesebb tuningcsodáit, a mai napig ezen a találkozón lehet látni. Naná, tökéletesen aszfaltozott utakra könnyen ültetik rá a német, osztrák és svájci pénzes fiatalok a vadiúj német vasakat, nem csoda, hogy a Wörthi-tónál a megszokottnál is jobban is virágzik az autós kultúra egy népes szubcsoportja.

Itthon egy ilyen kaliberű találkozó elképzelhetetlen. És nem hiszem, hogy a pénzügyi háttér miatt elsősorban, bár nyílván az is masszívan beleszól. Sokkal inkább a hozzáállás miatt. Amíg mindenki jobban ért az autókhoz a másiknál, amíg két ember tudja utálni egymást pusztán azért, amilyen márkájú autót vezet, addig itthon ez nem tud megteremtődni. Ez van. Addig is muszáj lesz kicsivel több mint 500 kilométert autózni, hogy átéljük az őszinte autószeretet. És már oly közel van. El sem hiszem. Vegyes időjárást jósolnak, reméljük az égiek velünk lesznek, és lehetőségünk lesz nagyszerű naplementés kisfilmeket gyártani.

Hogy milyen autóval megyünk? Azt majd elárulom akkor, amikor a kulcsa nálam lesz. Addig is get out and drive!

Vélemény, hozzászólás?